Menu

Jegyvásárlás

Program


Wintergatan / CAFe Budapest 2016

Wintergatan / CAFe Budapest 2016

Wintergatan (SE), I Am Soyuz (HU/SE)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 12. szerda, 20:00

Az őrült göteborgi hangszerkészítő, Martin Molin új zenekara az elektronikus hangzást skandináv népzenével és teljesen elképesztő hangszer­találmányokkal ötvöző Wintergatan. Molin legújabb masinája, a "golyógép" elkészítését több millióan követték a Youtube­on. A Wintergatan minden egyes fellépése különleges élmény, valahol félúton egy tudományos­fantasztikus gépezet-bemutató és egy elektronikus folk­jazz­pop koncert között. Az estet felvezeti a páratlanul kellemes, dallamos, sármos svéd-magyar I Am Soyuz.

Wintergatan (SE)

A göteborgi "folktronika", azaz az elektronikus hangszereket népzenével ötvöző kvartett, a Wintergatan (azaz a Tejút) alig három éve alakult. Vezéregyénisége, a nem véletlenül MacGyvernek nevezett Martin Molin, aki több mint egy évtizede gyártja különös és különleges hangszereit. Már korábbi együttesében, a Detektivbyrånben is szívesen alkalmazott nem mindennapi hagszer­gépeket (az olyan "hagyományos" hangszerek mellett, mint a theremin vagy a harangjáték).

A Wintergatan 2013­ban jelentette meg első lemezét, amin felszabadultan keverte és ötvözte az északi népzenét az elektronikával, a különleges, épített instrumentumokat a popzenével. Közben Molin elkezdte építeni élete (eddigi) "főművét": egy több mint kétezer üveggolyó pörgetésére és mozgatására alkalmas, hatalmas zenedobozt. A Marble Machine, azaz a Golyógép építését
több millióan követték a Youtube­on, és Molin alig egy év alatt el is jutott odáig, hogy már tovább tud rajta zenélni, mint amennyi időt a golyók összeszedésével tölt.

A zongorát, a vibrafont, a basszusgitárt, a dobfelszerelést, a Legót és a szövőszéket ötvöző Golyógép ugyan nem lesz itt a budapesti koncerten, de Molin tucatnyi saját hangszergépezete igen, egészen egyedülálló megszólalást teremtve és különleges élményt nyújtva.

A zenekar tagjai
Martin Molin: billentyűsök, kütyük
Evelina Hägglund: billentyűsök, tangóharmonika
Marcus Sjöberg: billentyűsök, basszusgitár, ütőhangszerek
David Zandén: dob

Lemezek
Wintergatan, 2013

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.