Menu

Jegyvásárlás

Program


Lola Marsh

Lola Marsh

Lola Marsh (IL), Jónás Vera Experiment
 több

Izrael legnépszerűbb indie-folk együttese, a 2013-ban Tel Avivban alakult Lola Marsh zenéjében a Közel-kelet egzotikus világa keveredik a nyugati pop-kultúrával, a tradicionális előadásmód a kortárs kifejezési eszközökkel.

Lola Marsh (IL)

Izrael legnépszerűbb indie-folk együttese, a két éve már Budapesten is bemutatkozó Lola Marsh végre úgy térhet vissza Budapestre, hogy a gitáros-dalszerző Gil Landau és az izraeli Voice elragadó döntőse, Yael Shoshana Cohen énekesnő már megjelentette bemutatkozó nagylemezét. A dalok gyermekkori félelmek terápiájáról, a barátság ezer árnyalatáról, a nosztalgiáról szólnak.

A sokszínű zenében felfedezhető Sufjan Stevens, a Fleet Foxes vagy épp Édith Piaf hatása: kellemes dallamok, érzékeny aláfestő hangulatok és egy karakteres énekhang határozza meg Lola Marsh zenei világát. Az évek óta várt debütáló album meg is hozta a várt nemzetközi áttörést, a fesztiválos koncert vélhetőleg az egyik utolsó klubfellépése lesz a tel-avivi duónak.

Jónás Vera Experiment

Vera zenéje különleges, megindító és mély, mindezt olyan természetességgel viszi színpadra, hogy úgy érezzük mintha otthon játszaná nekünk a kanapén. Ha stílusát szeretnénk meghatározni, a személyes könnyűzene volna a legtalálóbb műfaj. A három éve működő Jónás Vera Experiment üdítő színfoltja a hazai és nemzetközi zenei életnek, amire mindannyian büszkék lehetünk!

A tavaly októberben bemutatott GAME című debütáló nagylemezükkel való berobbanás óta eltelt több mint egy év. A Londonban zenei diplomát szerzett nyughatatlan énekes dalszerő Vera mögött van rengeteg fellépés, fesztivál, köztük egy MÜPÁ-s MR2 Akusztik Plusz koncert is. Cold Fire című dala a Megdönteni Hajnal Tímeát kasszasikerű film egyik betétdala volt. A debütáló nagylemezt jelölték  az „IndipendentMusic Awards”-on két kategóriában is, 4 másik angolszász országbeli lemez között.

A lemez a koninenst újra elhagyva novemberben megjelent Japánban a Whereabouts Records gondozásában.

Verát 2012-ben a OneBeat nevű tehetségprogramba válogatták 32 - a világ minden tájáról összetrombitált - zenész közé, akikkel végigturnézta az Egyesült Államok keleti partját. Az izgalmas projektnek köszönhetően, Vera az idei nyáron a Snétberger Tehetségközpont fiatal zenészeivel és az említett amerikai csapat néhány tagjával utcai stúdiókat állított fel az ország több pontján, bevonva az arra tévedő járókelőket. Az interaktív zenei projekt nem várt látogatottsággal zajlott le.

Október elején jött ki az énekesnő Gigglyhead John című dalának meghökkentő videóklipje, melyben hol bajuszos férfiként, hol kiskosztümös dominaként végzi főnöke által elrendelt irodai munkákat.

A WANTED című 4 számos kislemez november 22-én került bemutatásra, és a koncerten az előző lemezről ismert dalok mellett az ezen szereplő új szerzemények is helyet kapnak a műsorban.

 

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.