Menu

Jegyvásárlás

Program


KORINDA LEMEZBEMUTATÓ, BERKA táncház

KORINDA LEMEZBEMUTATÓ, BERKA táncház

A Korinda Zenekar a magyar nyelvterület keleti végein élő népcsoportok hagyományos népzenéjének hiteles tolmácsolását tűzte ki céljául.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 18. péntek, 19:00

19:00  Korinda zenekar lemezbemutató koncert: Rögtől szívig

A Korinda Zenekar a magyar nyelvterület keleti végein élő népcsoportok hagyományos népzenéjének hiteles tolmácsolását tűzte ki céljául. Alapítói a szegedi népzenei életben a Mentés Másként Együttes tagjaitól, valamint Hodorog András moldvai furulyás mesterüktől sajátították el zenei tudásuk alapjait, ami meghatározó szerepet játszott a Korinda egyéni hangzásvilágának megteremtésében. Az eredeti felvételekről és az adatközlőktől személyesen megtanult muzsika megszólaltatásában az egyszerűségre, letisztultságra törekednek, ugyanakkor állandóan keresik a saját értelmezések és az egyedi előadásmódok lehetőségeit is. Bár a zenekar számára a moldvai csángó népzene jelenti a fő irányvonalat, Gyimes, Barcaság, Székelyföld, valamint Bukovina magyar és román vonatkozású népzenéje is repertoárjuk részét képezi. Rendszeresen járnak gyűjteni Moldvába és Erdélybe, mivel fontosnak tartják a még élő idős zenészekkel való személyes kapcsolat kialakítását és ápolását.

Zenekar tagjai:
Nádasdy Fanni – ének
Csenki-Túri Luca – hegedű
Bozóki Tamás - furulya, hegedű
Jávorszky Zoltán -furulya, ütő-gardon
Csenki Zalán – koboz
Várai Áron - ének, dob

A lemezről:
2016-ban indítottuk útjára “A csángók és a keleti székelység népzenéje” című koncertműsorunkat, mely az elmúlt években Magyarországon kívül sikerrel szerepelt Kárpátalján, az Amerikai Egyesült Államokban, Moszkvában és Londonban is. Első nagylemezünkön a műsor legkiforrottabb összeállításait gyűjtöttük egybe: a moldvai csángó dallamokon túl alcsíki székely, valamint gyergyói és bukovinai román népzene hallható rajta. Egyes számokban megőriztük a gyűjtéseken hallható eredeti hangzásvilágot (például Gyergyódamuki táncdallamok), míg máshol többet adtunk hozzá saját zenei gondolatainkból, szerkesztési ötleteinkből. Átmenetet képeznek a tematikusan felépített számok, mint a moldvai hagyományos lakodalom dallamait bemutató Csángó menyekező vagy az alcsíki székely katonadalokból válogatott Búcsúzóké. Az elkészült zenei anyag megformálásában jelentős szerepe volt a falusi mesterekkel való személyes találkozásainknak és a moldvai gyűjtőútjaink során szerzett meghatározó élményeknek. A felvételekhez két kitűnő zenésztársunkat hívtuk vendégül: Réti Benedek harmonikával, Horváth Balázs hegedűvel és hegedűkontrával színesíti a hangzást.


20:00 Berka táncház

Immár tizenegyedik éve tartja rendszeres táncházát a Fonóban minden második pénteken a Berka együttes. Két teremben párhuzamosan zajlik a táncház: a nagyteremben moldvai, az előtérben vonós táncházat tartunk. Várunk Téged is sok szeretettel, akár táncolni szeretnél, akár csak a muzsikát akarod élvezni!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.