Menu

Jegyvásárlás

Program


Koop Oscar Orchestra / CAFe Budapest 2016

Koop Oscar Orchestra / CAFe Budapest 2016

A modern, elektronikus alapú, táncos nu jazz egyik legfontosabb zenekara, a svéd Koop feltámad a tetszhalálból.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 7. péntek, 20:00

Az egykori duó zeneszerzője, Oscar Simonsson hat év hallgatás után szervezett új együttest, többek között a csodálatos hangú litván dzsesszénekesnő, Jazzu közreműködésével. Régi slágerek és új szerzemények, mindezekhez a jellegzetes, lebegős, szvinges, melankolikus Koop­hangzás: ez a Koop Oscar Orchestra, ami első koncertjeinek egyikét a CAFé Budapest fesztivál keretében az A38 Hajón tartja.

KOOP Oscar Orchestra

Oscar Simonsson a Koop zeneszerzőjeként ‒ akkori társával, Markus Zingmarkkal ‒ 1997­ben jelentette meg első, éteri szépségű lemezét. A Koop az új évezred elejére kialakította világsikert hozó, egyéni stílusákat: egyfajta dallamos, táncos, szvinges nu­jazzt, amivel hamar meghódította a táncparketteket és a közönség szívét. A Koop második lemeze már eladási rekordokat döntögetett, épp így a harmadik is, érthető módon általános meglepetést okozott, amikor a Koop ‒ ami akkoriban kétszer is fantasztikus hangulatú, teltházas koncertet adott az A38­on ‒ váratlanul feloszlott.

A Koop zenei agya, Oscar Simonsson több mint hat évig hallgatott. Blogjában leírja, hogy gyereket nevelt, ezernyi dologgal foglalkozott, de a zenével való viszonya mindig is lezáratlan maradt. Aztán egy napon egy ügynök bemutatta neki a sugárzó litván énekesnőt, Jazzut, és pár próba után Oscar úgy döntött, hogy újjáalakítja a Koopot, ezúttal már tisztán akusztikus együttesként. Az egykori kütyüparkot zogorára cserélő Simonsson régi­új zenekara most sem okoz csalódást: tisztán csengő énekhangok, laza latinok, sodró szvingek, régi nagy slágerek és ígéretes úúj szerzemények váltogatják egymást, folyamatos extázisban tartva a közönséget. A Koop, azaz a Koop Oscar Orchestra újjáalakulása a legjobb dolog, ami a közönségbarát, táncolható dzsesszben az utóbbi időben történt.

A zenekar tagjai
Oscar Simonsson: zongora, tangóharmonika
Jazzu: ének
Niklas Barnö: trombita
Love Meyerson: tangóharmonika, vibrafon, ütőhangszerek
Niklas Fernqvist: bőgő
Ulrik Ording: dob

Lemezek
Sons of Koop, 1997
Waltz for Koop, 2002
Koop Islands, 2006

 

 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.