Menu

Jegyvásárlás

Program


FELABRATION BUDAPEST 2017 / Dele Sosimi (UK/NG, HU) A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal

FELABRATION BUDAPEST 2017 / Dele Sosimi (UK/NG, HU) A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 14. szombat, 18:00

New York, Párizs, Tokió és London után Budapesten is megrendezésre kerül a Felabration, a legendás nigériai zenész és emberjogi aktivista, Fela Kuti munkássága előtt tisztelgő emlékest. A válogatott hazai zenészekből álló nagy létszámú zenekart nem más vezeti majd, mint a világszerte a legaktívabb afrobeat előadók között számontartott Dele Sosimi, aki közel egy évtizeden át billentyűzött Fela Egypt 80 nevű zenekarában.
 
Fela Anikulapo Kuti a polgárháborútól és korrupciótól sújtott, káosz uralta Nigériában lett egy merőben új, elsöprő erejű zenei stílus, az afrobeat megteremtője és az ország egyik legmeghatározóbb közszereplője, az elnyomó rendszer elleni harc első számú hangadója, akinek a zene volt az első számú fegyvere.
 
Fela zenéje, az afrobeat egyedi fúziója a jazznek, a hetvenes évek amerikai funkjának, a tradicionális nyugat-afrikai és a korabeli ghánai-nigériai high life stílusoknak. Jellemzően nagy létszámú zenekarral, ütős és hatalmas fúvós szekcióval, táncosokkal kiegészülve adnak elő átlagosan 15-20 perces kompozíciókat, energikus szólókkal és rendszerellenes, társadalmi igazságtalanságokról szóló szövegekkel.
 
Dele Sosimi a hetvenes évek végén csatlakozott az átalakulóban lévő, frissen Egypt 80-re keresztelt zenekarhoz. Fela 1984-es bebörtönzését követően ő vette át a zenekarvezetői pozíciót, hangszereléssel és a következő zenészgeneráció kinevelésével foglalkozott. 1986 és 95 között Dele csatlakozott Fela legidősebb fia, Femi Kuti Positive Force nevű zenekarához, mellyel több világkörüli turnén és három stúdiólemezen szerepelt. 1995 óta Londonban él és dolgozik. Számos egyéb közreműködés mellett megalapította saját zenekarát, a Dele Sosimi Afrobeat Orchestrát, akikkel a rendszeres stúdiófelvételek és fellépések mellett a londoni Felabration állandó házigazdái.
 
Dele ezúttal nem a saját zenekarát fogja vezetni, a jeles alkalomra ugyanis egy igazi hazai szupergroup áll össze. Olyan hazai zenekarok tagjai egyesítik erejüket a nemes cél érdekében, mint a Qualitons, az Amoeba, a Jü, a SoulClap Budapest vagy a Manaky. A vendégfellépők névsora folyamatosan bővül. Egy biztos: egy különleges, elsöprő erejű és tánccal teli estének nézünk elébe.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.